Kottarna

KOTTARNA

Vi är kottarna!

AdobeStock_537917905

Vi är kottarna!

AdobeStock_537917905

KOTTARNAS födelse …


Det var en gång två flickor och en pojke som var på fest bland många andra. Där bestämde de sig för att börja träna teater. De fick några fler med sig och där planterades det första lilla fröet som sedan blev revygruppen KOTTARNA. Detta var nådens år 1994. Första revyn som framfördes var 1995 och hette ”Borti fisken”, sen rullade det på, revy 2016 var den 23:e revyn på raken…

Under åren har över 30 personer medverkat på scen å 8 musiker å många, många ”runtomkringpersonal”, totalt är det ca 20 personer som på olika sätt är aktiva under revyperioden.

Vi startar upp i början av september, premiären är i januari. Varje år ges ca 10 föreställningar och är oftast fullbokade, totalt ca 1000 personer. Kottarna genomför sina föreställningar i det väl rustade egna Folkets Huset i Bjurå, men har även uppträtt på både små och stora scener runt om i Norrbotten och Västerbotten. Till de större scenerna hör Arcushallen i Luleå där publiksiffran var några tusen och för glad publik i Kulturens hus. Glädjen att spela revy är lika stor i den egna lokalen, på ett lastbilsflak i Lassbyn eller på de stora scenerna …


Historik

Kottarna köpte Folkets Hus i Bjurå 1996, det hade då varit militärförråd i ca 30 år. Folkets Hus har varit ett livligt dans och nöjespalats under framörallt 50-talet. Efter många års arbete med reparationer och utbyggnader har vi idag en mycket fräsch lokal för olika verksamheter året om. Av de inkomster som revyn ger går det mesta till att rusta och driva huset.

Kottarna har under åren fått ett otal hedersomnämnden/priser bl.a. Stora Landsbygdspriset på 50 000 kr. Priset delas ut av Tidningen Land och Swedbank till föreningar/personer som tillfört glesbygden något positivt. Dessa pengar ”spolade vi ner i avloppet” på en gång, dvs. vi installerade vattentoaletter …!

 

Gudrun Wennström - revyansvarig

23 år på scen, tänk tanten håller än.
Vill helst spela häftig brutta, men måste inse att
utbudet av roller börjar bli begränsat.
MEN ännu lever tanten …

Birger Wennström

Tränar och sjunger och dansar, har många roller men tycker nog bäst om att få spela liten mysig gubbe.

Birgitta Nilsson

Får aldrig nog av tanten, men spelar sexig brud
med lika stor inlevelse. Fixar och donar även
med allt runt omkring.

Linda Strand Andersson

Har kul på scen och gör alla roller lika bra
oavsett om det är som skolelev eller busig tant
på stan. Fixar de flesta sångtexterna i revyn.

Hitta hit

Hitta hit

Adress

Tiljemyrvägen 5,

955 95 Niemisel

Kontakta oss

info@kottarna.com

Följ oss