Kottarnas födelse

BP_21B9172

KOTTARNAS födelse …
Det var en gång två flickor och en pojke som var på fest bland många andra. Där bestämde de sig för att börja träna teater. De fick några fler med sig och där planterades det första lilla fröet som sedan blev revygruppen KOTTARNA. Detta var nådens år 1994. Första revyn som framfördes var 1995 och hette ”Borti fisken”, sen rullade det på, revy 2018 var den 24:e revyn på raken…

Under åren har över 40 personer medverkat på scen å 10 musiker å många, många ”runtomkringpersonal”, totalt är det ca 20 personer som på olika sätt är aktiva under revyperioden.

Vi startar upp i början av september, premiären är i januari. Varje år ges ca 10 föreställningar och är oftast fullbokade, totalt ca 1000 personer. Kottarna genomför sina föreställningar i det väl rustade egna Folkets Huset i Bjurå, men har även uppträtt på både små och stora scener runt om i Norrbotten och Västerbotten. Till de större scenerna hör Arcushallen i Luleå där publiksiffran var några tusen och för glad publik i Kulturens hus. Glädjen att spela revy är lika stor i den egna lokalen, på ett lastbilsflak i Lassbyn eller på de stora scenerna …

Historik
Kottarna köpte Folkets Hus i Bjurå 1996, det hade då varit militärförråd i ca 30 år. Folkets Hus har varit ett livligt dans och nöjespalats under framörallt 50-talet. Efter många års arbete med reparationer och utbyggnader har vi idag en mycket fräsch lokal för olika verksamheter året om. Av de inkomster som revyn ger går det mesta till att rusta och driva huset.

Kottarna har under åren fått ett otal hedersomnämnden/priser bl.a. Stora Landsbygdspriset på 50 000 kr. Priset delas ut av Tidningen Land och Swedbank till föreningar/personer som tillfört glesbygden något positivt. Dessa pengar ”spolade vi ner i avloppet” på en gång, dvs. vi installerade vattentoaletter …!

KOTTARNA har planer
2019 har vi 25-års jubileum å då blir det fart i bygget!

Lämna ett svar